Kielet | Strings

Kieliä soittimiin: teräs, jouhi, ”vaski” eli messinki tai pronssi; uudet kuidut, nylon ja näiden yhteisrakenteet. Lisäksi tehdastekoisia kielisettejä erilaisiin mandoliineihin ja kitaroihin, omatekoisia kanteleisiin.

Kanteleiden ja harvinaisten soittimien kielet teen itse, soittajan toiveiden pohjalta. Lasken ja tuumailen kielen rakenteen ostajan toiveiden ja soittimen edellytysten pohjalta.

Sattuu usein, että soitin on ”huono” vain siksi, että kielet ovat sopimattomat tai muuten kaukana parhaasta. Kieltä soitetaan, se synnyttää kaiken sen värähtelyn, jonka soitin sitten säteilee ilmoille; kun kieli toimii, soittimen hyvät ominaisuudet pääsevät käyttöön.

Katso hinnasto.

I make steel, bronze, horse hair, carbon fibre and nylon strings and string sets. In tricky cases, very often some combination of materials.

I calculate and define the string dimensions and structures according to the instrument, and the sound ideal. Too often some instrument is ”bad” only because of the badly chosen strings. I make the wound strings at my workshop.

See the price list.